محبوب ترین غذاهای استانبول

10 مورد از محبوب ترین غذاهای استانبولی در بین گردشگران

شهر استانبول همیشه یکی از مقاصد مهم گردشگری در بین گردشگران کشورهای مختلف بوده و هست. یکی از سوال هایی که اکثر مسافرینی که برای رزرو تور استانبول به دفاتر خدمات مسافرتی مراجعه می کنند در مورد غذاهای استانبول هست. با توجه به تنوع بالای غذایی در شهر استانبول مجبور هستیم فقط تعدادی از این غذاهای لذیذ را که بیشتر باب میل ایرانی ها بوده است را معرفی کنیم. در ادامه چند نوع از محبوب ترین غذاهای استانبول را به شما معرفی میکنیم

بورک (borek)

بورک را می‌توان به عنوان یک غذای مخصوص صبحانه عنوان کرد. بورک در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایه‌های نازک خمیر است که اصطلاحا به آن یوفکا می‌گویند. ترکیب لایه‌های خمیر و پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته، آن را به گزینه‌ی محبوبی برای وعده‌ی صبحانه کرده است.

سیمیت (simit)

سیمیت  ترکیه هم یک نوع نان ترکیه است که جزء پرطرفدارترین و محبوب ترین نان ها در استانبول ترکیه می باشد که طعم خاصی هم دارد.گردشگران زیادی هنگام ورود به شهر استانبول اولین چیزی  که می خرند سیمیت ترکی است اینطوری می خواهند طعم نان ترکی فراموش نکنید و طعم آنها را زنده کنند.

سیمیت یک نون بسیار خوشطعم که بافت نسبتا خشکی دارد که می توانید از فروشگاه های استانبول و همچنین می توانید روی چرخ دستی کنار خیابان هم خریداری کنید. این نان به عنوان یک میان وعده که با پنیر و شیره خرما یا انگور می خورند.

مِنِمِن (Menemen)

منمن نام یک املت ترکیه ای خوشمزه است که معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. برای تهیه منمن پیاز، گوجه، فلفل قرمز، فلفل سبز و سبزیجات معطر را در روغن سرخ می کنند و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنند. البته گاهی پنیر و سوسیس هم به آن اضافه می کنند و هرکس می تواند بنا به ذائقه اش چیزی کم یا زیاد کند. در سفر به ترکیه منمن می تواند انتخابی خوشمزه و لذیذ برای صبحانه باشد، پس از آن غافل نشوید!

 

لاهماجون (Lahmacun)

لاهماجون را به دلیل ظاهرش گاهی پیتزای ترکی هم می گویند. مواد مختلف مثل گوشت چرخکرده، سبزیجات خرد شده، پیاز، گوجه و جعفری و ادویه هایی مثل آویشن، فلفل، دارچین و زردچوبه را روی خمیر (گاهی خمیر یوفکا) می ریزند و بعد داخل فر قرار می دهند. البته در سفر به ترکیه ممکن است با انواع مختلف لاهماجون روبرو شوید و حتی انار و مغزیجات هم روی آن ریخته می شود.

صدف دریایی میدیه (Midye Dolma)

این نوع دلمه صدف دو کفه ای است که با موادی مانند برنج معطر، مواد تند و معطر و ترشی جات به همراه مواد دیگر پر می شود. این غذا از جمله غذاهای مورد علاقه خیابانی و ساحلی است که می توانید آن را در سواحل بدروم بیابید. همچنین این غذا، را در محله بی اوغلو استانبول تهیه و سرو می کنند. برای خوردن آن، کفه بالایی صدف را جدا کنید. کمی آب لیمو بر روی آن بریزید، از کفه جدا شده به عنوان قاشق استفاده کنید و این غذای خوشمزه را امتحان کنید.

 

مانتی (Manti)

یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه مانتی است که البته در کشورهای دیگر مدیترانه هم تهیه می شود. مانتی در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مانتی در واقع بالشتک های خمیری کوچکی است که داخلش با گوشت و مواد دیگر پر شده است. مانتی ترکیه شباهت های زیادی با راویولی ایتالیایی دارد اما تفاوتشان در استفاده از ماست است. در سفر به ترکیه می توانید این غذای لذیذ و خوشمزه را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. هرچند مانتی در ترکیه اغلب با گوشت تهیه می شود اما مانتی با بادمجان و انواع دیگر گوشت مثل مرغ هم در برخی رستوران ها سرو می شود.

اسکندر کباب (Iskender kebab)

یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای استانبول و ترکیه، اسکندر کباب است. که حتما باید امتحان کنید و حتما بار اول باید جای خوب و با کیفیت و مطمئن را انتخاب کنید چون از جمله غذاهایی هست که اگر نوع با کیفیت آن را امتحان کنید حتما از طرفداران پر و پاقرص آن خواهید شد ولی متاسفانه اگر نوع بی کیفیت آن را برای بار اول بخورید، حتما از اینکه بقیه با هیجان از مزه خوب آن تعریف میکنند متعجب خواهید شد. برای همین ما به شما توصیه میکنیم اسکندر کباب “بای دونر” را امتحان کنید. در اکثر خیابان های معروف و فوت کورت مراکز خرید می توانید شعبه این رستوران را پیدا کنید.

اسکندر کباب نوعی دونر یا کباب ترکی هست که روش پخت متفاوت تری دارد. بعد از اینکه گوشت دونر پخته شد به صورت ورقه ای برش زده می شود در یک بشقاب نان پیده ترکی که شبیه نان بربری ما است به صورت تکه شده قرار می دهند، بعد گوشت دونر ورقه شده را روی آن می چینند و سس مخصوص روی آن می ریزند و داخل فر می گذارند. کنار آن را معمولا با ماست و گوجه فرنگی یا بادمجان کبابی و فلفل کبابی تزئین میکنند.

علی نازیک کباب (Ali Nazik Kebab)

کباب انواع مختلفی دارد که متناسب با نوع فرهنگ غذایی و ذائقۀ هر منطقه، به شیوۀ خاصی طبخ می‌شود. انواع کباب‌ها، مورد علاقۀ بسیاری از مردم خاورمیانه است. کباب ترکیه‌ای علی‌نازیک یک غذای معروف است که از ترکیب گوشت همراه با بورانی بادمجان تهیه می‌شود و به‌نوعی یک دیپ است.

کباب علی‌نازیک را می‌توانید در وعدۀ نهار یا شام میل کنید. این غذا برای افطار‌های ماه مبارک رمضان نیز مناسب است.

باقلوا (baklava)

ترکیه شیرینی ها و دسرهای مختلفی دارد، اما باقلوا یکی از مهم ترین شیرینی ها و محبوب ترین غذاهای استانبول است! در سفر به ترکیه اگر از هر کس در مورد بهترین دسر ترکی سوال کنید همه بدون شک باقلوا را به شما پیشنهاد می دهند. ترک ها عاشق شیرینی هستند و باقلوا بهترین نمونه این سلیقه و ذائقه شیرین است. اگر به شهرهای مختلف ترکیه مثل استانبول، آنتالیا یا کوش آداسی سفر کنید با طیف متنوعی از باقلوا آشنا می شوید. هرکدام از این باقلواها اسم خاصی دارند و گاهی ترکیباتشان با هم فرق دارد. به همین دلیل امروز می خواهیم به دنیای شیرین و خوشمزه باقلواهای ترکی سفر کنیم و برخی از معروف ترین انواع باقلوا را به شما معرفی کنیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

کونِفه (Kunefe)

کونفه یا کِنافه، نوعی شیرینی دسر است که گرچه ریشه عربی دارد و در ابتدا در سراسر خاورمیانه رواج داشت اما امروزه بیشتر به‌عنوان شیرینی ترکی و یونانی شناخته می‌شود و در ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، یونان و قبرس طبخ می‌شود. اگر به‌ هر یک از این کشورها سفر کردید پیشنهاد می‌کنیم حتماً این دسر لذیذ را امتحان کنید.


به 10 نمونه از محبوب ترین غذاهای استانبول اشاره کردیم اگر شما هم تجربه خاصی از سفر خود دارید میتوانید آن را با ما در میان بگذارید